My BIG 5

Elk bedrijf dat er een humane bedrijfsvisie op na wil houden zou rekening moeten houden met deze 5 bepalende kernfactoren.

01 Doen

Beslis te doen wat niet enkel een meerwaarde betekent voor u maar ook voor uw medewerkers. Bedrijven die dit vooropstellen, creëren betrokkenheid en dialoog. Niets is inspirerender en waardevoller dan wat uw eigen medewerkers te vertellen hebben. Vertaal dit naar uw mission statement, en ook naar alle communicatie die u voert.

02 Vragen

Durf positieve en negatieve omstandigheden die zich voordoen binnen het dagelijks functioneren van uw bedrijf en ook de werking van uw medewerkers in vraag te stellen. Betrek hen, connecteer met hen. Zij zijn de bron van inspiratie en groei in het proces. Deel zelf en vraag hen te delen wat ze normaliter niet zouden durven delen. Maak een prioriteit van wat niet vanzelfsprekend is.

03 Kiezen

Twijfel niet. Eens de keuze voor een menselijke aanpak, bewaak dan deze keuze. Veel bedrijven claimen dit te zullen doen maar gedragen zich er niet naar. Dit berokkent veel schade en ergernis, emotionele schade wat erg complex is. Er voor kiezen om uw medewerkers centraal te stellen opent deuren. Daar waar u en uw management alleen de kar trekken, wordt u nu gesteund door de hele organisatie.

04 Voelen

Durf te handelen op gevoel. Soms moet het rationele plaats maken voor het emotionele. Mensen zijn geen machines. Soms zijn er geen ingewikkelde structuren of stramienen nodig en is een dosis empathie vanwege het bedrijf dan voldoende om mensen in beweging te brengen. Soms gaat het helemaal niet om cijfers, maar om het verschil dat u als bedrijf maakt in de omgang met uw medewerkers.

05 Focus

Behoud de focus, want focus helpt veranderen wat nodig is. Focus op wat telt. Medewerkers vinden het belangrijk om te kunnen voelen en zien dat het bedrijf waarvoor ze zich inzetten het werkelijk goed met hen meent. Focus geeft vertrouwen en blijk van ambitie. Met de nodige ernst en focus dragen uw medewerkers uw bedrijf op handen.

Start 2 DURF !

Maak het menselijke binnen uw bedrijf prioritair. Als bedrijf gaan voor een gedurfde 'human touch' maakt het verschil voor u en uw medewerkers. Ik zet uw bedrijf op weg in 1 intense workshop!