650 km Wolkenrit

DURF Vélo, waar mijn ‘professionele’ missie en hobby elkaar ontmoeten.

Zoals velen onder jullie weten ga ik tegenwoordig wel eens graag op stap, met de fiets welteverstaan. Het begon allemaal via een messenger bericht van mijn maatje Fré waarin hij polste naar mijn interesse om eens samen naar de zee te fietsen en voilà, de fietskriebel had zich genesteld. Dat Corona en lock-down omstandigheden daar iets voor tussen zitten zal ik niet ontkennen. Zoals heel veel landgenoten was ik al snel gezwicht voor mijn stalen ros in de periode waar we allen thuis zaten en homeworking de maatstaf werd. Ik zag mijn tweewieler al een beetje graag, maar de liefde is week na week alleen maar intenser geworden. Deze band deel ik ondertussen samen met mijn 2 kameraden, Fré (uiteraard, want hij gaf het virus door) en Dieter aka Tjolle. DURF Vélo werd de naam van ons teampje, een tenue werd ontworpen en knallen maar. Met hen stamp ik mezelf keer op keer dan ook volledig patat, maar dat is zo plezant é. We malen graag veel kilometers. Hoe meer, hoe liever. Dat afzien, ik word daar echt gelukkig van. Ik kan daar van genieten en ja, toegegeven, dan zijn we nog eens samen op stap ook. Zien we wat van ons Belgenland en als het even kan ook wat over de grenzen heen.

Enkele avonturen later staan we nu op de vooravond van een bijzondere challenge. En deze vind ik erg bijzonder en wil ik absoluut met jullie delen. Het laatste weekend van januari (30 & 31 januari) komt er een knaller aan, dan voor mij niet zozeer omwille van de afstand die we zullen afleggen, dan wel voor de symboliek erachter. Een 650 km lange “Wolkenrit”, it will be!

Waarom?
Een héél goede vriendin van ons werkt voor de vzw Boven De Wolken. Een organisatie dat sterrenouders een mooie herinnering aan hun overleden baby wil geven in de vorm van een fotosessie. Aurélie is als familie voor ons, want ja, ze is niet enkel een mooi persoon maar doorheen alle drukte is zij ook verantwoordelijk voor alle mooie foto’s die voor DURF Vélo worden gemaakt. En haar rol is nog véél meer dan dat. Ze is één van onze hevigste supporters. Dankbaarheid is absoluut op z’n plaats. We vroegen ons dan ook af hoe we eens iets terug konden doen voor haar.

Ze vertelde ons over haar passie en ambitie om de organisatie groter te maken, niet alleen in Vlaanderen maar ook in Wallonië. En daar zijn centjes voor nodig. Niet alleen voor de uitbouw van de organisatie maar evengoed om de fotosessies gratis te kunnen blijven aanbieden. We stelden haar voor om Boven De Wolken sleutelhangers te gaan verkopen. Voor iedere verkochte sleutelhanger zouden we dan 1 km fietsen. De opbrengst gaat integraal naar de organisatie. Op het einde van de actie zouden we dan de kilometers optellen en er een ware wolkenrit van maken. Zo gezegd, zo gedaan. Een inventaris eerder deze week, wat hulp van onze Garmin gps en de allereerste wolkenroute is geboren…

Let’s roll.

 

Meest recente nieuwsberichten

Laten we durven durven.

2021 is van start gegaan. De eerste 'werk'week hebben we al achter de rug. 2020 ...
Lees meer

Achter elke onderneming schuilt een verhaal, vertel dat eens.

Een nieuw tijdperk wordt ons door experten voorspeld. Maar, laten we eerlijk zijn dat we ...
Lees meer

Mr. Mevr. Corona, dank u voor de les.

In deze tijden kan niemand ontkennen dat er plots erg veel zaken in het hoofd ...
Lees meer