Together Stronger

Afgelopen werkweek startte (zoals voorspeld) best druk, het werd gaandeweg hectisch, nóg hectischer en eindigde zoals iedereen ondertussen wel weet. Het coronavirus heeft ons in de greep en enkele duidelijke richtlijnen van de overheid kwamen in stroomversnelling onze richting uit. Impact op het gezin én het werk. We zaten hier niet bepaald op te wachten. Aangenaam en vertrouwd kunnen we deze situatie dus niet noemen, integendeel. Bovendien is de onzekerheid hierbij een ware ballast.

Toch wil ik de aandacht voor heel even op iets moois richten. Ja, het klinkt op dit moment nogal ongeloofwaardig maar daar waar ik mijn visie tijdens ‘normale omstandigheden’ toch wel vaak moet ‘verkopen’, red. het feit dat menselijk kapitaal binnen bedrijven absoluut prioriteit n°1 zou moeten krijgen, heb ik voor eens géén milliseconde moeite moeten doen om hier afgelopen week de focus op te laten leggen door managers, verantwoordelijken of zaakvoerders.

Wat ik met eigen ogen dan heb gezien en heb mogen ervaren?
Dat deze mensen, hoofdvertegenwoordigers van bedrijven, wel degelijk het hart op de juiste plaats hebben. Ik ben er héél zeker van.

Ik spendeerde namelijk veel tijd met hen aan interne- en externe communicatie. Context en uitleg over COVID-19. Het ging van “Hoe gaan we onze medewerkers informeren en beschermen?”,  “hoe gaan we onze klanten geruststellen?” tot “in deze tijden moeten we respectvol blijven, ook ten aanzien van onze concurrenten”.

Jawel lieve mensen,  we waren en zijn met z’n allen écht bezorgd om elkaar. Alle hens aan dek om ‘de mens’, om de gezondheid, om de levens. Daar draait het de komende dagen, weken en maanden om.

Ja, nooit eerder mocht ik zoveel uren op één week spenderen aan werk en samenwerking waarbij er één focus is: ‘de gezondheid en het welzijn van de mens,  dus niet zomaar de medewerker’. Zonder elkaar stuikt het hele plaatje in elkaar, dat weten we nu wel zeker.

Ik geef toe, zien dat binnen en buiten bedrijven krachten worden gebundeld om het menselijk kapitaal te begeleiden, te ondersteunen en te beschermen in deze toch wel kritische periode is ronduit geruststellend en toch een beetje fantastisch te noemen. Of dit fenomeen enkel in tijden van crisis zou moeten bestaan? Daar heb ik dan uiteraard weer een andere mening over…

Wat mij betreft: Voor altijd #togetherstronger, met respect voor elkaar, want dan kunnen we écht bouwen aan het (bedrijfs)leven!

Meest recente nieuwsberichten

650 km Wolkenrit

DURF Vélo, waar mijn 'professionele' missie en hobby elkaar ontmoeten. Zoals velen onder jullie weten ...
Lees meer

Laten we durven durven.

2021 is van start gegaan. De eerste 'werk'week hebben we al achter de rug. 2020 ...
Lees meer

Achter elke onderneming schuilt een verhaal, vertel dat eens.

Een nieuw tijdperk wordt ons door experten voorspeld. Maar, laten we eerlijk zijn dat we ...
Lees meer