Over DURF

Ik hoor CEO’s, managers en teamleaders vaak praten over ‘mijn mensen’… Wanneer was het de laatste keer dat zij er écht bij stil stonden dat ‘hun mensen’ mensen zijn?

Lang geleden?

Meestal wel. Een bedrijf loopt, soms gedwongen beweert men, veelal recht tegen de muur aan als het om de humane focus gaat. Het menselijk kapitaal wordt veel te vaak naar de achtergrond verdrongen ten koste van opbrengsten- en kostendiscussies. Ik spreek niet tegen dat de cijfers belangrijk zijn, maar de denkwijze of redenering hierbij kan volgens mij wel anders, want wat te denken van...

Uw mensen. Zij zijn uw ware kapitaal.

Een bedrijf is eerlijk gezegd niets (waard) zonder mensen. De mensen zijn uw drijvende krachten en die mogen wel de juiste hoeveelheid aandacht krijgen. Zie uw medewerkers niet als kost, ze zijn een investering. U gelooft in hen en zet zonder enige twijfel in op hen. Medewerkers die groeien zorgen voor de juiste drive, aan het eind is dat ook verantwoordelijk voor de groei van uw bedrijf.

En laat dat net iets zijn dat me boeit.

Ik ondersteun bedrijven bij het analyseren, implementeren en opvolgen van de menselijkheidsfactor. Met de zakelijke bedrijfsobjectieven in het achterhoofd zorg ik er samen met uw team van medewerkers voor dat Employer Branding een waardige invulling krijgt.

"Het is van primair belang om tot wederzijds engagement te komen in een ambitieuze, respectvolle en menselijke omgeving, want dat is de kern om succesvol te werken aan de ontwikkeling van uw business ."

Over Luan

Luan_pure_03

Ik sprak jullie taal niet toen ik mijn eerste schooldag beleefde. Ben opgegroeid met rijst en gewokte groentjes in plaats van aardappelen en bloemkool in witte saus, mijn ouders waren vluchtelingen. Eenvoud sierde mijn jeugd, maar met een zeer warm gevoel kan ik steeds terugblikken. Een rugzak vol bagage, maar dankbaar dat ik die draag.

Sleutelwoorden: een warme omgeving. Ik heb een fantastisch gezin, woonde vroeger en woon nog steeds in een superfijne gemeente, omringd door mensen met een open blik op het leven, had veel leuke kameraadjes en nu een handvol soulmates. Allen met een groot knuffelgehalte. Familie, school en voetbal. De fundamenten voor mijn leven werden daar gelegd.

JA, ik kan niet anders dan zeggen dat ik vandaag iemand ben geworden dankzij mijn omgeving. De raad, de support, de menselijkheid,… van de mensen die men pad kruisten. Zonder hen was dit leven wellicht anders gelopen. Tegenslagen, soms professioneel en soms familiaal, het hoort er allemaal bij. Dan spreek ik nog niet eens over heel lang geleden. Telkens zag ik steeds weer die openingen dankzij de mensen rondom me heen. Het hoeft niet altijd om een massa mensen te gaan, gewoon een paar of zelfs één iemand.

Geloof me, een omgeving maakt dus wel degelijk het verschil...

Een omgeving is voor mij niet zozeer gelijk aan een huis, een tuin, een strand, een gebergte,... Een omgeving wordt volgens mij vertegenwoordigd door mensen, door het gevoel dat men jou geeft. De warmte, het respect, het vertrouwen, de oprechtheid... maken het verschil. Het is een beetje zoals 'Home is not a place, but a feeling'.

Start 2 DURF !

Maak het menselijke binnen uw bedrijf prioritair. Als bedrijf gaan voor een gedurfde 'human touch' maakt het verschil voor u en uw medewerkers. Ik zet uw bedrijf op weg in 1 intense workshop!